Vandag toe soek ek vir ‘n Luciano Pavarotti opname van Nessun Dorma. Ek kry toe ‘n clip wat al 8 miljoen hits gehad het. Dit het heeltemal sin gemaak want hy is sekerlik die beste tenoor van ons tyd. Maar wat vir my vreemd was was dat daar ‘n ander opname van Nessun Dorma deur Paul Potts 38 miljoen hits gehad het. Dit kon ek nie verstaan nie – ek het nog nooit eers van Paul Potts gehoor nie! Toe kyk ek maar. En toe kan ek verstaan hoekom die clip 38miljoen hits gehad het. Dit is iets ongeloofliks. Dit wys net hoe ongelooflik kragtig musiek en die mens se stem kan wees.

En veral omdat dit Nessun Dorma is. Die laaste woorde “Dilegua, o notte! Tramontate, stelle! Tramontate, stelle! All’alba vincerò! Vincerò! Vincerò!” beteken
“Vanish, o night! Set, stars! Set, stars! At daybreak I shall win! I shall win! I shall win!”.

Hoe van pas is dit nie?